Kun je gezichtsbreuken herkennen met Haribo-snoepjes?

Het medische advies om Haribo-snoepjes aan kinderen te geven met een gezichtsbreuk lijkt onverstandig.

Kun je gezichtsbreuken herkennen met Haribo-snoepjes?
Stars Insider

09/10/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Haribo

Een moeder op social media heeft opmerkelijk medisch advies gedeeld, want het zou mogelijk zijn om gezichtsbreuken te herkennen met behulp van Haribo snoepgoed. Is het echt waar, of is het eerder lariekoek?

Haribo na een ongeluk

Wendy Wood uit het Engels Surrey bracht haar vierjarige dochter naar het ziekenhuis toen ze tijdens haar eerste dag school was gevallen en blauwe plekken op haar gezicht had. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat er niets gebroken was. Volgens Wendy vertelde een verpleger dat ze haar kind Haribo-snoepjes kan geven wanneer ze zich zorgen maakt om gezichtsbreuken. 'Als ze er niet op kunnen kauwen, moet je direct naar de spoedeisende hulp!'

Onverstandig advies

Hoewel er meerdere mensen positief reageerde op het trucje, was niet iedereen onder de indruk. Op het internet reageerden mensen die beweerden medische ervaring te hebben. Ze gaven onder andere aan dat ze het Haribo-trucje nooit zelf zouden toepassen en dat een diagnose toch echt door een expert moet worden uitgevoerd. Een poging om te kauwen met een gebroken kaak zou de situatie wellicht erger kunnen maken.

Neem dus het zekere voor het onzekere en pas op met medisch advies afkomstig van social media. Vraag minstens je huisarts om een second opinion voordat je iets toepast.

Bron: Metro

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving