Laat je telefoon thuis als je de hond uitlaat

De hond uitlaten is een moment van ontspanning, waarom nemen we dan onze telefoon mee? Ook voor je hond is het beter om even niet te bellen of appen.

Laat je telefoon thuis als je de hond uitlaat
Stars Insider

24/10/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Telefoon

De snelle maatschappij waarin we leven heeft het straatbeeld veranderend. We wandelen over straat met een telefoon in onze hand die de weg wijst, of waarop we voortdurend aan het appen zijn. Er is weinig contact tussen mensen, maar ook steeds minder tussen mensen en hun huisdieren.

Het is natuurlijk erg makkelijk om tijdens de wandeling met je hond nog even een belletje te plegen of wat mails te beantwoorden. Wat je hierdoor ziet is dat de hond vaak vluchtig wordt meegetrokken, terwijl die misschien nog ergens aan het snuffelen is. Het moment dat je de hond uitlaat is essentieel voor je hond om te verkennen, te snuffelen, te spelen en de behoefte te doen. Hondjes leren elkaar kennen en zo kunnen ook baasjes elkaar leren kennen. Wanneer de baasjes enkel met hun neus in de telefoon zitten zullen ook zij weinig contact maken.

De hond uitlaten werd altijd gezien als een moment van ontspanning en kan ook voor sociaal contact zorgen. Niet alleen jij, maar ook je hond heeft dit nodig. Zorg dus tijdens het uitlaten voor wat quality-time met je hond en met jezelf en laat die telefoon eens thuis.

Bron: Libelle.tv

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving