Kende je deze inzichten al over slaap?

Zonder slaap kunnen we niet goed functioneren, daarom zouden we van voldoende (8 uur) slaap per dag prioriteit moeten maken.

Kende je deze inzichten al over slaap?
Stars Insider

22/04/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Slapen

Dat slapen belangrijk is voor onze gezondheid is niets nieuws. Toch is voldoende slaap niet voor iedereen prioriteit. Uit onderzoeken blijkt dat een slaaptekort de mentale en lichamelijke gezondheid ernstig kan aantasten. Je bent vatbaarder voor stress, ziektes, overgewicht, hartproblemen en diabetes.

Matthew Walker  schreef het boek 'Slaap – Nieuwe wetenschappelijke inzichten over slapen en dromen', waarin hij veel verfrissende inzichten deelt. Zelf slaapt hij 8 uur per dag en dat is ook een prioriteit.  Uit onderzoek blijkt dat je er gezonder van wordt en ook je leervermogen verhoogd als je meer slaapt.

Slapeloosheid
Als je een onrustige slaper bent of het gevoel hebt helemaal niet in slaap te komen in de nacht, bedenk je dan dit: we hoeven niet perse 8 uur aaneengeschakeld te slapen. Als dit voor jou echt niet lukt, maak dan een middagdutje. Doe dit alleen wel voor drie uur en niet langer dan een half uur anders kom je in de avond weer niet gemakkelijk in slaap.

Ochtend of avondmens
Als jij moeilijk in slaap komt kan het goed zijn dat je meer een avondmens bent dan een ochtendmens. Wist je dat 40% van de mensen een vroege vogel is , 30% een nachtbraker en 30% van de mensen daar tussenin zit? Als je een 9 tot 5 baan hebt, heb je als nachtbraker wel een beetje pech, maar je kunt er niets aan doen.

Beweging
Walker adviseert veel te bewegen (niet te laat, minstens twee uur tussen beweging en slaap) omdat je dan gemakkelijker in slaap valt 's nachts.

Kun je echt niet in slaap vallen? Vecht dan niet langer dan twintig minuten en ga dan iets ontspannends doen waar je van in slaap valt zoals een boek lezen of ademhalingsoefeningen.

Bron: Happinez

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving