Deze signalen wijzen erop dat je te snel oud wordt

Ouder worden we allemaal, maar het liefst niet in al te snel tempo. Gelukkig kun je daar zelf invloed op hebben.

Deze signalen wijzen erop dat je te snel oud wordt
Stars Insider

23/06/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Ouder worden

Het liefst willen we natuurlijk allemaal jong, lenig en fit blijven, maar we worden elk jaar een dagje ouder. Daarmee takelen we ook langzaam een beetje af. Hoe snel dit gebeurt hebben we ook zelf in de hand. Herken je deze signalen? Dan gaat het verouderingsproces iets te snel, maar daar kun je gelukkig ook iets aan doen.

1. Teveel buikvet
Vet hebben we allemaal nodig, maar teveel vet kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Een beetje vet op de heupen is geen probleem. Wanneer je merkt dat je erg veel vet hebt op je taille moet je oppassen. Vet op deze plek staat in verband met een verhoogd kans op hart-en vaatziekten en diabetes type 2. Er zit maar één ding op: pas je eetgewoonten aan en kom in beweging. Een paar goede wandelingen per week en vaker de fiets pakken kan al veel wonderen doen.

2. Je werkt zittend
Het is je vast al eens verteld, maar de hele dag zitten is niet goed je gezondheid. Wie meer dan zes uur per dag zit kan een verminderde bloedcirculatie hebben. Dat zorgt weer voor een verhoogd risico op diabetes, depressies, obesitas en ook bepaalde vormen van kanker.

3. Je bent vaak moe
We zijn allemaal weleens moe, maar als je dit elke dag lijkt te zijn is er meer aan de hand. Het kan veroorzaakt worden door slechte nachtrust, maar ook met voeding te maken hebben. Zorg dat je minstens 7 tot 9 uur slaap per dag krijgt en matigt met suiker. Zorg dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft door gezonde voeding rijk aan vezels, vitamines en mineralen te eten.

4. Je stoelgang is aan het veranderen
Heb je vaak last van een opgeblazen gevoel? Constipatie? Of juist diarree? Dat zijn signalen waar je naar moet luisteren. Je darmen zijn duidelijk ergens niet blij mee. Zorg dat er geen vezels en (peul-)vruchten aan je voedingspatroon ontbreken. Hoe meer, hoe beter.

5. Doffe en geïrriteerde huid
Als je huid er slecht aan toe is dan probeert het je iets te vertellen. Onze huid vertelt ons of we stress hebben, slecht eten, of teveel zonlicht hebben gehad. Door al deze oorzaken verouderen de cellen in je lichaam sneller. Onderneem direct actie door je huid goed te beschermen tegen zonlicht, gezond te eten en stress te vermijden.

Bron: Mind Body Green

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving