De gezondheidsvoordelen van koud douchen

Het vergt wat moed, maar koud douchen biedt zoveel gezondheidsvoordelen dat je er vandaag nog mee zou moeten beginnen!

De gezondheidsvoordelen van koud douchen
Stars Insider

05/11/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Koud douchen

Van een heerlijke warme douche houden we allemaal, zeker als het buiten koud is en ons willen opwarmen. Toch biedt koud douchen veel gezondheidsvoordelen die het waard zijn om je dag eens te beginnen met een koude straal in plaats van een warme.

1. Je bent meteen wakker
Het vergt wat moed, maar als je eenmaal de eerste seconden overleefd hebt ben je wel meteen wakker. Blijf goed ademhalen zodat je lichaamstemperatuur op peil blijft. Je hartslag neemt toe en dus ook je bloedsomloop waardoor je meer energie krijgt. Ook versnelt de bloedtoevoer naar je hersenen en dat maakt je scherp. Kortom, de ideale manier om je dag te beginnen.

2. Betere weerstand
'Omdat je lichaam opeens wordt blootgesteld aan extreme kou, moet het zich verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.’, zegt gezondheidsexpert Dr. Josheph Mercola. Uit onderzoeken blijkt ook dat je door koud te douchen meer witte bloedcellen aanmaakt die virussen bestrijden.

3. Het kan helpen afvallen
Door koud te douchen kan je stofwisseling versnellen waardoor je sneller vet verbrandt. Koud douchen bevordert juist de aanmaak van goede vetten die ons warm houden, ook wel bruin vet genoemd. Wit vet is vet dat we liever kwijt zijn dan rijk. Het is het vet dat we opslaan wanneer we meer calorieën eten dan verbranden.

4. Je huid en haren zullen er beter uitzien
Wil je voorkomen dat je haar doffig en droog wordt? Dan kun je nog zulke dure conditioners kopen, maar als je alleen koud doucht haal je niet het maximale uit je haar. Koud douchen is de beste natuurlijke manier voor een stralende coupe. Van koud water gaan je spieren en bloedvaten samentrekken, je poriën sluiten beter af, waardoor vuil minder makkelijk binnendringt.

Bron: Woman's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving