Waarom we bang zijn om oud te worden

Wat doet die rimpel daar ineens?

Waarom we bang zijn om oud te worden
Stars Insider

24/07/18 | StarsInsider

GEZONDHEID Ouder worden

Naarmate we ouder worden lijken we steeds minder zin te hebben in onze verjaardag. Zie ik daar nou een grijze haar? En wat doet die rimpel daar ineens?

We maken ons nu al zorgen over het moment dat we niet meer zelfstandig naar de wc kunnen. Het gaat niet zozeer om de angst voor het einde, maar de angst onze jeugdigheid te verliezen. De angst om ouder te worden wordt in de psychologie ‘gerascofobie’ genoemd.

Vroeger werd ouderdom juist benijd omdat veel mensen jong overleden. Werd je oud dan was je wijs en was dit een prestatie. Je werd zeer respectvol behandeld. In de huidige maatschappij draait alles om uiterlijk, worden we op televisie aangespoord om anti-rimpelcrèmes te gebruiken en kijkt niemand op van een maandelijks bezoek aan de botox-kliniek. Heel gek is deze angst dus niet.

De één kent weinig angst en ziet het al helemaal voor zich. Samen met je geliefde oud worden in een landhuis in Frankrijk om van de laatste levensjaren te genieten. Het liefst met een goed pensioen natuurlijk. De ander moet er niet aan moet denken om verrimpeld, grijs en slecht ter been te zijn. Uiteindelijk gaat het erom hoe jij zelf omgaat met ouder worden en natuurlijk hoe lang je vitaal blijft. Bekijk deze 25 tips om lang en gezond te leven.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving