Wist je dat je hiervoor een theezakje kan gebruiken?

Gooi ze niet direct weg!

Wist je dat je hiervoor een theezakje kan gebruiken?
Stars Insider

23/04/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Theezakjes

Het gebruik van een theezakje is eenvoudig, je hebt immers heet water dompelt het zakje en je hebt een lekker kopje thee. Vaak gooi je het zakje direct weg. Maar wist je dat je een theezakje voor kunt gebruiken als beauty-oplossing? Ze werken namelijk erg goed werken tegen wallen. Twee warme theezakjes twintig minuten op je ogen leggen, zorgt ervoor dat je ogen niet opzwellen. Handig voor als je bijvoorbeeld hebt gehuild. Maar theezakjes kun je voor veel meer dingen gebruiken! 

Haarkleur
Thee kan ook goed zijn voor gekleurd haar. Met name voor mensen met donker haar. Giet afgekoelde thee over je haar en het zal glanzen als nooit te voren. Blond? Doe het dan met kamillethee! 

Snijwond
Ook wanneer je een snijwond hebt is een theezakje een goede oplossing. Druk een vochtig theezakje op de wond. Het looizuur in de thee zorgt ervoor dat je bloedvaten krimpen en dus sneller stopt heb bloeden. Daarnaast verzacht het de pijn.

Acne
Heb je last van acne? Groene thee heeft antibacteriële eigenschappen die ervoor zorgen dat je huid weer gezond wordt. 

Slechte adem
Het is ook een uitstekende oplossing voor slechte adem. Met name muntthee heeft veel antiseptische en antibacteriële eigenschappen.

Verbranden
De zomer staat weer voor de deur. Groene thee zit vol met polyfenolische extracten wat naar verluidt bescherming biedt voor je huid bij verbranding en tegen verdere UV-schade.

Gescheurde nagel
En, last but not least, een theezakje kun je uitstekend inzetten bij een gebroken nagel! Je kunt een stukje van het zakje met blanke nagellak op de plek aanbrengen. 

Gooi je theezakjes dus nooit gelijk weg. Je weet immers maar nooit of hij nog van pas komen! 

Bron: NSMBL


REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving