Helpt kokosolie tegen acne of juist niet?

Dit is het advies

Helpt kokosolie tegen acne of juist niet?
Stars Insider

21/07/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Kokosolie

Hoewel acne voornamelijk bij tieners en pubers voorkomt, kunnen ook volwassenen ermee te maken hebben. Acne komt bij veel mensen voor en kan echt je leven beïnvloeden.

Omdat kokosolie een aantal gezondheidskenmerken heeft die een positieve werking kunnen hebben op acne, wordt kokosolie steeds vaker gebruikt in het dagelijkse reinigingsritueel.

Acnebestrijding met kokosolie
Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar acnebestrijding met behulp van kokosolie. Omdat kokosolie rijk is aan MCT (middellange-keten vetzuren), kan het bacteriën doden. In de vetzuren van kokosolie zit laurinezuur. Laurinezuur heeft als eigenschap dat het schadelijke bacteriën, schimmels en virussen kan doden.

Een ander veelgebruikt middel tegen acne is benzoylperoxide. Dit kan ontstekingen veroorzaakt door bacteriën (ernstige acne) behandelen. Maar volgens één onderzoek is laurinezuur effectiever tegen acne dan benzoylperoxide.

Littekens
Acne kan de huid behoorlijk beschadigen en littekens achterlaten. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het aanbrengen van kokosolie op de huid hydraterend werkt. Het helpt de huid vochtig te houden en kan zodoende littekenvorming voorkomen.

Vette huid
Heb je een vette huid dan kun je beter uitkijken met kokosolie op je gezicht smeren. Kokosolie kan de poriën namelijk verstoppen waardoor je acne nog erger kan worden. 

Omdat kokosolie bacteriën kan doden en ontstekingen kan remmen kun je het gebruiken om je gezicht te reinigen. Het advies is om geen vetten achter te laten op het gezicht die de poriën kunnen verstoppen. Verwijder de overtollige resten dus met lauwwarm water of een milde tonic.

Heb je een ernstige vorming van acne dan kun je het beste persoonlijk advies vragen bij een dermatoloog.

Bron: isditwelgezond.nl

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving