Paniek bij turbulentie? Deze tips kunnen helpen

Relativeringsvermogen is belangrijk om vliegangsten de baas te blijven.

Paniek bij turbulentie? Deze tips kunnen helpen
Stars Insider

21/11/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Vliegen

Heel veel mensen hebben last van een vorm van vliegangst. Turbulentie is één van de aanleidingen voor paniek tijdens het vliegen. Als het vliegtuig ineens meters daalt en heen en weer schudt is dat natuurlijk schrikken, maar ben jij er zo eentje die dan in de paniek schiet? Deze tips kunnen je helpen rustig blijven.

- Een vliegtuig is bestand tegen de zwaarste turbulentie ooit gemeten. Bedenk je maar eens hoe in de Verenigde Staten de windkracht van orkanen gemeten wordt. Dan gaat er een vliegtuig dwars door het oog van de orkaan heen om de wind te meten, dat vliegtuig stort heus niet neer.
- Bij turbulentie kun je wat onrustig worden omdat je hartslag en bloeddruk verhoogt van de schrik. Vliegangstbehandelaar Kelly Otte adviseert haar patiënten om dan ademhalingsoefeningen te doen.
- Afleiding zoeken werkt beter dan jezelf afzonderen en angstig zitten zijn. Maak een praatje met je buren of kijk een film.
- Kies een stoel in het midden van het vliegtuig. Hier zit het zwaartepunt waardoor je het minste van de turbulentie voelt.

Bron: Flair

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving