De invloed van regen op je gemoedstoestand

Van de regen in de drup

De invloed van regen op je gemoedstoestand
Stars Insider

07/02/19 | StarsInsider

GEZONDHEID regen

Krijgt jouw humeur de laatste tijd ook een dip als je naar buiten kijkt? Je bent niet de enige, want voor veel mensen geldt dat hun humeur voor een groot deel afhankelijk is van het weer. Vooral regen schijnt een negatieve invloed te hebben op het emotionele centrum van de hersenen.

Een Brits onderzoek wees bijvoorbeeld uit dat neerslag, temperatuur en zonuren de grootste impact hadden op het humeur van de deelnemers. Regenachtig weer bleek de concentratie te verminderen en slaperigheid te veroorzaken. Hoeveel invloed regenachtig weer op je gemoedstoestand heeft wordt bepaald door je mate van gevoeligheid. Vooral mensen met een hoogsensitieve persoonlijkheid krijgen het zwaar te verduren tijdens regenachtige periodes.

Het is voor hoogsensitieve mensen lastig om bij slecht weer 'de knop om te zetten' en vrolijk te zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat hoogsensitiviteit genetisch bepaald is, je wordt er dus  mee geboren. Toch nog een klein lichtpuntje tijdens de natte dagen: met deze tips voorkom je een geruïneerd kapsel na een stortbui!

Bron: Everyday Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving