Helpt gezichtsyoga wel of niet tegen huidveroudering?

Ze zeggen dat je er drie jaar jonger door gaat uitzien

Helpt gezichtsyoga wel of niet tegen huidveroudering?
Stars Insider

12/04/19 | StarsInsider

GEZONDHEID yoga

Steeds meer mensen proberen hun rimpels in het gezicht te lijf te gaan door dagelijks moeilijke gezichtsgymnastiek te doen. Deze oefeningen worden ook wel gezichtsyoga genoemd. Onderzoek heeft aangetoond dat gezichtsyoga je gezicht er drie jaar jonger uit kan laten zien. Daarom proberen mensen massaal hun kraaienpootjes, fronsrimpels en onderkin weg te gymnastieken.

Northwestern University deed onderzoek bij een groep vrouwen tussen de 40 en 65 jaar oud. Zij kregen 32 verschillende gezichtsoefeningen aangeleerd en moesten 20 weken lang een paar keer per week 30 minuten gezichtsyoga doen. Een groep dermatologen vergeleken na die 20 weken de huid van de deelnemers door middel van foto's. Ze wisten niet of de foto's voor de 20 weken of erna waren genomen. De vrouwen werden gemiddeld drie jaar jonger geschat op de foto's die erna genomen waren.

Heel gek is deze ontdekking niet zeggen yogatherapeuten. Je spant bepaalde spieren in je gezicht aan zonder dat je het door hebt. Welke spieren dit zijn is per persoon verschillend. Hoe vaak jij je spieren aanspant heeft effect op je huid. Met gezichtsyoga kun je je spieren leren ontspannen maar ook sterker maken.

Er zijn voor elke spier oefeningen die je kunt doen en het fijne is dat je het kunt doen wanneer je wilt. In de auto, in de wachtkamer of zelfs tijdens je werk. Verwacht niet dat je binnen een week resultaat ziet. Je kunt op het internet video's vinden van de verschillende oefeningen per onderdeel van het gezicht. Sommige zijn subtieler dan anderen, maar probeer het eens uit. Baat het niet, schaadt het niet. Gymnastiek houdt je spieren soepel en dat geldt dus ook voor de spieren in je gezicht.

Bron: gezondnu

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving