Zo kun je je stofwisseling verhogen zonder te sporten

Sporten is natuurlijk altijd nodig om calorieën te verbranden, maar met deze trucs gaat het nog iets sneller

Zo kun je je stofwisseling verhogen zonder te sporten
Stars Insider

23/06/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Gezondheid

Wie wat kilo's kwijt wil moet natuurlijk op de voeding letten en meer bewegen, maar wist je dat er ook een andere manier is om meer vet te verbranden? Door je stofwisseling te verhogen en dat kan met deze trucs:

1. Koud douchen
Het draait om bruine vetcellen, daar wil je er meer van hebben omdat juist die vetcellen vet verbranden in plaats van opslaan. Door regelmatig een koude douche te nemen kun je de aanmaak van bruin vet stimuleren. Ook kun je de verwarming wat lager zetten. Met al een klein beetje rillen kun je je stofwisseling verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in koude omstandigheden leven tot 15 procent meer energie verbruiken.

2. Sta vaker op
Zitten is funest voor je lichaam dus als je een kantoorbaan hebt zul je jezelf moeten stimuleren zo vaak mogelijk op te staan. Bovendien is het ook nog belastend voor je onderrug. Voorkom zoveel mogelijk dat je vetweefsel toeneemt en je spierweefsel afneemt. Dit doe je door in beweging te komen. Doe elk uur een klein wandelingetje, al is het om je waterflesje te vullen. Ga ook vooral niet na een zittende werkdag ook nog de hele avond tv kijken.

3. Water drinken
Elk glaasje water dat je drinkt zorgt ervoor dat je stofwisseling sneller werkt. Je kunt echt groot verschil maken door de hele dag door naar je waterfles te grijpen.

4. Eiwitten
Om de voedingstoffen die je binnenkrijgt op te nemen heeft je lichaam energie nodig. Om eiwitten te verteren is meer energie nodig dan koolhydraten. Door eiwitten te eten kun je je spierweefsel goed houden en je stofwisseling iets verhogen. Bovendien heb je na een maaltijd rijk aan eiwitten, niet zo snel honger meer.

Bron: Margriet

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving